Laser ışınlarının profil görüntüsü eliptik-Gaussean ya da dikdörtgen profil-Flat-Top olarak iki farklı şekilde olabilir. Gaussian ve Flat-Top laserde kullanıcı ister eliptik isterse dikdörtgen profil ışınlarla çalışabilmekte özgürdür. Gaussean ışın profilinde 100mikrosaniye atım aralığı, Square Pulse modunda ise 100, 200, 300, 600 ve 1000mikrosaniye atım aralığı seçenekleri kullanılabilir. Bu atım aralığı çeşitliliği ile uygulanan tedavinin gereksinimine göre tercih yapılabilir. Örneğin anestezi yapmadan bir çürük temizleme işlemi gerçekleştirmek hedefleniyorsa 100mikrosaniyelik kısa süresi ile sinir uyarısı oluşmadan görevini bitiren ve ok şeklinde kraterler açarak çürük dokuyu hızla uzaklaştıran Gaussean profili; ortodontik braketleri sökerken 200mikrosaniye atım süreli Square Pulse ışını; dişetinde kanama durdurmak hedefleniyorsa Square Pulse 1000mikrosaniye atım süresi ile dokuda koterizasyon yapmak tercih edilebilir.
Sekiz Watt’a kadar çalışma olanağı tanıyan düz ve 900 açılı pseudo-kontakt uçları veya 10Watt’a kadar güç uygulanabilen non-kontak (Boost) handpiece’i vardır. Özellikle düz handpiece ile üst çene ön bölgelerde çok rahat çalışma olanağı bulunmaktadır.
Er:YAG laserleri dermatolojik uygulamalara uygun programları ve uçları bulunması sayesinde ağız çevresi kırışıklıklara müdahale ederek ağız içinde yapılan düzenlemelerin daha da estetik olmalarını sağlamaktadır. Derma ucu ile tüm alan taramaları, Scan-handpiece’i ve Scanner’i ile ise fraksiyonel uygulamalar yapılmaktadır.
Fraksiyonel laser uygulamalarında deri üzerinde aralıklı laser atışları yapılarak çukurlar açılmakta, bu çukurcukların içine dokunulmamış komşu deri bölgesinden yeni hücreler dolarak cilt gençleştirilmektedir. Scan handpiece özellikle ağız çevresi dokulara erişimde kolaylık sağlamaktadır. Scanner ise farklı alan konfigurasyon-şekil seçenekleri ile her yüz tipine uygun taramayı gerçekleştirir.